מפלי שוקולד מהווים אטרקציה מדהימה למגוון אירועים, כגון: ימי הולדת, חתונות, בר/בת מצווה, בריתות, אירועים עסקיים,ימי נישואין, מסיבות רווקים/ות, כנסים ואירועים חברתיים,בקיצור, מפלי שוקולד מתאימים לכל אירוע ולכל גיל ומוסיפים טעם מתוק ואווירה קסומה.

מפלי שוקולד מיובאים מארה"ב ומקורן בפיתוח של השף הנרי דואל. הרעיון המרכזי היה לקחת מתקן לפונדו שוקולד ולפתח ממנו מכונה המייצרת הפעלה רב חושית, ואכן מפלי שוקולד מהווים אטרקציה בלתי נשכחת.קיימת הקפדה רבה על סטנדרטים החומרים מהם מיוצרים המפלים, רמת הליטוש והעיבוד, שמירה על עקרונות אלו הן הנותנות את האפשרות ליצירת חוויה מושלמת הן ברמה הגסטרונומית והן בהיבט של מייצג מרהיב.כיום יש מגוון עצום של אטרקציות לאירועים, אך האטרקציה המדהימה ביותר שמשדרגת את האירוע היא בר ממתקים שבמרכזו נמצא מפל שוקולד. הבר כולל מגוון עצום של ממתקים בשילוב פירות מעוצבים ו-מפלי שוקולד מדהימים אשר משאירים את האורחים עם טעם מתוק בפה.

כל המתבונן בתהליך הזרימה של השוקולד הניגר על פני מפל שוקולד לא יכול שלא להתפעל ולהתהפנט כאשר המראה הנפלא משתלב עם הניחוח המענג של שוקולד איכותי, כאשר טועמים מהשוקולד בשילוב הפירות, הממתקים והעוגיות מושלמת החוויה הרב חושית.


ישנם סוגים רבים של מפלי שוקולד/מזרקות שוקולד:

מפלי שוקולד קטנים ביתיים: גובה- 40 ס"מ, רוחב- 20 ס"מ, מתח- V220, הספק- W340

מפלי שוקולד בינוניים: גובה- 65 ס"מ, רוחב- 30 ס"מ, מתח- V220, הספק- W190

מפלי שוקולד גדולים: גובה- 87 ס"מ, רוחב- 38 ס"מ, מתח- V220, הספק- W1120

מפלי שוקולד ענקיים: גובה- 112 ס"מ, רוחב- 42 ס"מ, מתח- V220, הספק- W1340


מה ניתן לטבול עם מפל שוקולד/מזרקות שוקולד?

* מגוון רחב של פירות העונה: בננה, תות, אבטיח, מלון, תפוח, קיווי, אפרסק, אננס…

* ממתקים: מרשמלו, בננות מסוכרות, נחשים ושלל ממתקים בעיצובים מיוחדים.

* עוגיות: קוביות וופלים, עוגיות חיוכים, גליליות, פרוסות עוגה, בסקוויטים…

* חטיפים: במבה, בייגלה, ביסלי…



סוגי השוקולדים לשימוש ב-מפלי שוקולד/מזרקות שוקולד:

* שוקולד בלגי מריר (פרווה) – שוקולד כהה בעל תכולת סוכר נמוכה יותר וללא רכיבי חלב. משמש לרוב למטרות בישול, אך יחד עם זאת, ישנם רבים המעדיפים לאכול שוקולד זה בצורתו המוצקה על פני הסוגים האחרים ניתך בטמפרטורה של כ-37 מעלות צלזיוס.

* שוקולד בלגי לבן חלבי – שוקולד זה אינו מכיל את עיסת הקקאו המקנה לשוקולד החלב את צבעו החום.

שוקולד זה מבוסס על חמאת קקאו ואינו מכיל מוצקי קקאו. ניתך בטמפרטורה של כ-29 מעלות צלזיוס.

* שוקולד בלגי חום חלבי – שוקולד המכיל חמאת קקאו ועיסת קקאו אשר מקנה לשוקולד את צבעו החום.

תכולת הסוכר בו נמוכה. ניתך בטמפרטורה של כ-32 מעלות צלזיוס.

יש לציין שהתקן האירופאי קובע כי שוקולד כהה חייב להכיל לפחות 35% מוצקי קקאו.

* שוקולד לבן (פרווה) – שוקולד צמחי בטעם וניל שמכיל כמות קטנה יחסית של סוכר.

כמו כן, ישנם סוגים רבים של שוקולדים אך לא כולם מתאימים לתפעול מפלי השוקולד, לכן אנו ממליצים

להשתמש בשוקולד בלגי איכותי שמכיל מעל 50% מוצקי קקאו- ניתן לרכוש את השוקולד

בחברת "המפל של ענבל".



הוראות הפעלת מפל שוקולד/מזרקת שוקולד:

* כמות השוקולד הנצרכת היא ביחס לגודל מפל שוקולד– להפעלת מפל שוקולד קטן (מפל בגובה 40 ס"מ), יש צורך להשתמש ב- 2-3 ק"ג שוקולד.

* את השוקולד יש להעביר לקערה גדולה, לשים מעט שמן ולהמיס במיקרוגל או על גבי סיר מים רותחים.

*להניח את מפל שוקולד על משטח ישר (מומלץ לא להניח את מזרקת שוקולד קרוב לקצה השולחן), ולשפוך את השוקולד לקערת מפל שוקולד.

* להניח את מפל שוקולד על משטח ישר (מומלץ לא להניח את המפל קרוב לקצה השולחן), ולשפוך את השוקולד לקערת המפל.

*לאחר הפעלת מפל שוקולד יש להוסיף במידית שוקולד לקערת המפל עד שמפלס הקערה מתייצב.

*בתום הפעלת מפל שוקולד יש לשפוך את השוקולד לקערה עמוקה.


הוראות בטיחות להפעלת מפל שוקולד/מזרקת שוקולד:

* יש לשים לב לא למלא שוקולד עם כוסות/צלחות, מפני שפעולה זו מורידה משמעותית את מפלס ה-שוקולד בקערה וכתוצאה

מכך המנוע עלול להישרף.

* כאשר מחממים את ה-שוקולד יש לשים לב לא לחמם יותר מידי מפני ש-השוקולד עלול להישרף.

* במידה והשוקולד במפלס הקערה נגמר יש להוסיף במידית שוקולד או לכבות את מפל שוקולד.

* במהלך הפעלת מזרקת שוקולד יש לשים לב שאין חתיכות/פירות בקערת המפל מפני שהצטברות זו עלולה לסתום את זרימת מפל שוקולד

ולגרום למאמץ יתר למנוע.

* לאחר ש-מפל שוקולד מתקרר יש לפרקו לחלקים ולשטוף במים חמים, לשים לב לא לשטוף את המנוע במים.